Екстракт от кашу срещу диабет
Учени от Канада и Камерун са открили, че екстрактът от кашу има потенциал за ефективно средство против диабет. Изследването, публикувано в Molecular Nutrition & Food Research, разглежда въздействието на листата, кората, ядките и плодовете на дървото Кашу върху клетките, реагиращи на инсулин. Резултатите от проведените тестове показват, че само ядките стимулират абсорбирането на кръвната захар от мускулните клетки.
Известно е, че топлолюбивото дърво има противовъзпалителни и антидиабетни свойства, но учените се надяват, че откритието им ще помогне за разработването на нови орални терапии.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Кафявият ориз намалява риска от диабет
- Обработеното месо крие реален риск за сърцето
- Нова инжекция спира развитието на диабета в ранен стадий
- Инсулин на „Ново Нордиск” – в позитивния списък
- Грипът увеличава опасността от сърдечен удар
- Защо да кажем "НЕ" на цигарите?
- Захарта в зърнените закуски уврежда зъбите
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.