Новини и статии

Не гладувайте, няма да отслабнете

Публикувано в: Хранене и диети 5 November 2009

Яжте за да отслабнете

Една от най-големите заблуди, свързани с храненето, е тази, че с диети и усилено постене ще отслабнем. Това далеч не е така, тъй като стройната фигура е просто... ген.

Разграждането на усвоените през деня мазнини зависи от продукцията на инсулин в организма. Колкото по-малко инсулин произвежда той, толкова по-добре успява да се справи с разграждането на мазнините през нощта. Ние обаче постоянно пречим на хормона да си върши работата, защото ядем прекалено често, прекалено малко или пък приемаме прекалено малки порции. Това означава, че постоянното похапване на малки закуски или сладки напитки карат организма, чрез постоянното отделяне на инсулин, да трупа запаси от мазнини. Друга заблуда в това отношение е, че от картофите се дебелее, а плодовете винаги са полезни. Последните, разбира се, са източник на много витамини, но, поети в в погрешен момент, могат да унищожат ефекта от всяка диета. Затова онези, които искат да отслабнат, не бива да ядат плодове вечер, тъй като плодовата захар постоянно стимулира производството на инсулин в кръвта, а той пък спира разграждането на мазнините през нощта. Освен всичко останало постенето представлява стрес за организма, а при стрес обикновено се наддава на тегло. При постене съвсем скоро се изчерпват запасите на захар в организма и от този момент нататък постенето води до топене на мускулната маса, а това никак не е добре, тъй като именно мускулите са нужни за топене на мазнините. Така че, изборът е ваш: дебели и сити, или пак дебели, но гладни!

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15879 seconds