Новини и статии

Гените крият много тайни

Публикувано в: Любопитно 4 May 2012

Вредните навици се предават от баща на син

bashtaisin

Британски учени са установили, че неблагоприятните за здравето практики като тютюнопушене, гневно поведение и т.н., са наследствени. За съжаление гените не пренасят само физически характеристики между поколенията. Ако бащата има проблеми с цигарите или алкохол, е много вероятно да обрича синовете си на сериозен риск от сърдечни проблеми, диабет, депресия, затлъстяване и други.

Специалистите от години се опитват да разгадаят генетичната връзка между различните болести и лоши навици, които се прехвърлят от родителите на децата. В последно време обаче като първоизточник на лошите навици се посочват представителите на силния пол. Явно библейското предупреждение, че греховете на бащите преследват децата, може да се окаже много уместно в този случай.

Ако не искате потомството ви да страда от вашето поведение, ви съветваме да се опитате да водите по-здравословен начин на живот. Гените са си гени, но поне може да намалите максимално рисковете – спрете цигарите, яжте здравословно, спортувайте и редовно посещавайте профилактичните прегледи.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.08222 seconds