Новини и статии

Грипна епидемия е обявена в 12 региона

Публикувано в: Здравни новини 3 November 2009

r142472_493350

До момента грипна епидемия е обявена в 12 региона на страната. Това са областите Търговище, Ямбол, Стара Загора, Габрово, Бургас и Силистра. Епидемия е обявена и в следните общини - Никопол, Самоков, Варна, Шумен, Ловеч, Враца. В София няма обявена грипна епидемия, но стойностите на заболеваемостта се покачват. Към момента се затварят 15 училища. В тях процентът на учениците, които отсъстват е  над 30.

Досега доказаните смъртни случаи от грип в страната са четири. Последният е от 30 октомври. Тогава в МБАЛ Враца е починала жена на 35 години. Причина за фаталния изход е утежненото състояние на пациентката и късно потърсената медицинска помощ. Жената е била с тежка анемия, цироза и хипопротеинемия, в състояние на кахексия или недохранване следствие на тежки и продължителни диети. За няколко месеца пациентката е отслабнала с повече от 20 килограма. Жената е потърсила лекарска помощ, след като 10 дни се е самолекувала при 38 градуса температура.

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16437 seconds