Новини и статии

Обявена е национална грипна епидемия

Публикувано в: Здравни новини 6 November 2009

mh

Днес Министерство на здравеопазването обявява Национална грипна епидемия, тъй като в страната са достигнати съответните епидемични стойности. В момента болни от грип са 210 на 10 000 души. Поради тази причина от понеделник всички училища в страната са във ваканция през следващите 5 учебни дни. МЗ препоръчва ограничаването на обществени мероприятия. Решение за затваряне на яслите, детските градини и прекратяване на занятията в университетите ще се взема на регионално ниво. Плановите операции се отлагат, посещенията в болниците, женските и детските консултации временно се прекратяват. Няма да има задължително затваряне на кина, театри, заведения или други обществени места.

Във връзка с молба за помощ от Украйна при борбата с грипа България ще осигури  медикаменти (антибиотици), консумативи и апаратура на стойност от 250 хил. лв. Те ще бъдат предоставени от резерва на ВМА, а МФ ще възстанови стойността им на лечебното заведение. Също така за Украйна ще замине и екип от специалисти, който ще се включи в осъществяваните противоепидемичните мерки. Помощта ще бъде насочена преимуществено към регионите с българско население там. България ще прати и антивирусни препарати специално за посолството ни в Киев.

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

В ПРЕДАВАНЕТО "ЧЕЛЮСТИ" - 5.11.2009 САМ д-р ангел кунчев - директор на отдел "Надзор на заразните болести в МЗ" ПРИЗОВА МЛАД МЪЖ ДА СЕ ВАКСИНИРА СЪС СЕЗОННА ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА ПО ВРЕМЕ НА ЕПИДЕМИЯ!!!!!!!! А ПРЕДАВАНЕТО СИ БЕШЕ ПЛАТЕНА РЕКЛАМА НА ВАКСИНАТА ЗА "СВИНСКИ ГРИП"

В българските медии .... НЯМА и дума за това, че има ПРОТЕСТИ относно ВАКСИНАТА за СВИНСКИ ГРИП и за това,
че ТЯ ВРЕДИ. Може да потърсите информация за Швеция - мед.сестри се разболяват ВЕДНАГА след като се ВАКСИНИРАТ. Има и 4 починали няколко дни след ВАКСИНИРАНЕТО!

ВАЖНО - НЕ НА ВАКСИНАТА ЗА СВИНСКИ ГРИП ----------------------
НОВИНА от 5.11.2009 - Полската министърка на здравеопазването д-р Ewa Kopacz в парламентарен дебат,
излъчен на живо по ТВ казала, че СЗО разпространява дезинформация в Украйна относно пандемията,
за което ЗВУКЪТ по време на предаването е било прекъснато за 15 мин.
Според нея НЕИЗПИТАНАТА ВАКСИНА за "свински грип" може да причини повече УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ от самия "свински грип"
Всеки може да потърси Ewa Kopacz в youtube

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21307 seconds