Новини и статии

Има ли несъвместими храни

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 26 May 2011

hrani

Да си припомним разделното хранене и продуктите, които категорично не трябва да смесваме. Защо някои храни са несъвместими с други?

Отговорът е много лесен. За различните продукти стомахът отделя стомашен сок с различен състав. Представете си как в стомаха попада едновременно всякаква храна, която се превръща в трудносмилаема. След години стомахът ви жестоко ще си отмъсти за проявеното нехайство.

Затова никога не смесвайте киселини с въглехидратни продукти – каши, хляб, картофи, паста. Последните се съчетават лошо и с белтъчини. Например, хляб с колбас или сирене. Двата продукта по-добре консумирайте поотделно преди хляба. Ако не се откажете от сандвичите, по-добро е да ги консумирате със свежа салата за подобряване на храносмилането.

Специалистите по разделно хранене не препоръчват да се консумира омлет заради несъвместимост на млякото и яйцата. Необходимо е млякото да се отдели от другите продукти, защото в стомаха се пресича и затруднява усвояването на останалата храна.

Мазнините задържат процеса на храносмилане на белтъчините, затова такива храни също не бива да се смесват. Не съчетавайте сладките храни със солените, това също пречи на храносмилането.

Спазването на тези правила не е трудно, стига да се храните разделно на малки порции и по-често. Ето и едно интересно твърдение, което никога не трябва да забравяте – млечните храни и пъпеша са несъвместими с всички останали продукти.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06597 seconds