Новини и статии

Източникът на хепатит А в Стара Загора остава неясен

Публикувано в: Здравни новини 10 January 2011

mh
Заради разпространението на хепатит А в Стара Загора са извършени 111 проверки на учебни заведения, детски градини и ясли, заведения и обекти за хранителни стоки.

Специалистите от здравната инспекция са проверили и водата на всички известни водоизточници. Извършена е дезинфекция, като санитарният минимум навсякъде е изпълнен, съобщи директорът на инспекцията в Стара Загора д-р Елена Канева, цитирана от БНР.

„До този момент епидемиолозите от РИОКОЗ-Стара Загора не могат да се ориентират към определен източник на зараза. Но те получават информация по епидемиологичните проучвания от самите болни и не могат да установят нещо общо между тях, което да ги обединява и би могло да ги е заразило - да са пили или яли нещо общо или да са били заедно някъде", посочи д-р Канева.

15 кръвни проби са изпратени в референтната лаборатория в София за установяване източника на заразата, но резултатите няма да бъдат готови скоро.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18886 seconds