Новини и статии

Женското облекло и мъжката интуиция

Публикувано в: Сексуално здраве 24 November 2009

женското облекло влияе на мъжката интуиция

В специално проучване британски психолози от университета в Лийдс установили идеалното съотношение /от мъжка гледна точка/ в женското облекло между откритата и закритата част от тялото.

По време на експеримента били наблюдавани в нощни клубове и други заведения за развлечение реакциите на мъже на различна възраст към жените в зависимост от облеклото им. Оказало се , че идеалното съотношение в облеклото, не преминаващо в пошлост, но приковаващо вниманието на мъжете, било 40:60 - т.е. 40% от тялото да е разголено, а 60% покрито. Ако голата част е под 30%, това намалявало мъжкия интерес 2 пъти. Същата констатация важи обаче и при 50% открито тяло.

Според психолозите, тези експерименти потвърждават, че при мъжа се задейства т.нар. „еволюционна спирачка". Тя му подсказва подсъзнателно да е предпазлив към прекомерно откриващата тялото си самка, защото едва ли ще му бъде вярна.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.03830 seconds