Новини и статии

Наднорменото тегло влошава сексуалното здраве

Публикувано в: Сексуално здраве, Любопитно 18 June 2010

nadnormenoteglo

Жените, страдащи от затлъстяване, имат 4 пъти повече нежелани бременности, въпреки по-нередовния сексуален живот. Мъжете с проблемно тегло пък е по-вероятно да имат болести, предавани по полов път, независимо от малкия брой партньори. Това са установили френски и британски учени.

Те са изследвали влиянието, което оказва затлъстяването върху сексуалното здраве, и са установили, че жените с излишни килограми по-рядко използват контрацептиви или се интересуват от методите за предпазване, а мъжете с наднормено тегло по-често страдат от еректилна дисфункция.

Изследването, публикувано в British Medical Journal, е анализирало сексуалното поведение на 12 364 души на възраст между 18 и 69 години. Около 3250 от участниците имали проблеми с килограмите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Аз съм на 64 години,жена ми е 63г.От известно време не правим качествен секс. По-точно-тя не иска и казва,че сме стари за тази работа. Не ми дава от години да я пипам по гърдите и долу,не се целуваме и т.н. На мен все още ми се иска.Често сутрин ставам с ерекция,получавам същата и през деня някой път. До вечерта желанието ми се изпари.Лягам с желание и готовност,но докато започнем и той спада.Това води и до психически терзания от моя страна.Жена ми от 15 години нито ме е прегърнала,нито ме е пипнала тук таме-лежи и чака да свърша!Може да е срамно,но от време на време онанирам защото не издържам и получавам тежест в тестисите. Исках да я водя на сексолог,тя и дума не даде да се каже-ще ли сме да станем за резил и така! Чакам съвет,за което благодаря предварително!

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13763 seconds