Новини и статии

Кални бани за подобряване на дишането

Публикувано в: Здравни новини 15 December 2010

mudbath

Горещите кални бани се тестват за лечение на дискомфорта при бронхит и емфизема. Италианско изследване е проведено с пациенти, страдащи от хронична обструктивна белодробна болест, които са посещавали терапия с кал.

Болните от ХОББ имат затруднено дишане, което се дължи на дългосрочното увреждане на белите дробове, причинено обикновено от тютюнопушенето.

Горещите кални бани са използвани успешно за лечението на редица други хронични заболявания като остеопороза, дегенеративни заболявания на ставите и болки в кръста. Френско изследване на страдащи от болки в гърба открило, че симптомите на пациентите остават облекчени дори шест месеца след калолечението. Изследователите смятат, че този ефект се дължи на комбинация от фактори, включително на минералите в калта - йодид и бромид, както и на температурата на водата.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18275 seconds