Новини и статии

Киселото мляко намалява риска от кариес при децата с 22%

Публикувано в: Хранене и диети 4 June 2010

hlapehapvakiselomlyako

Киселото мляко предпазва децата от кариес, твърдят японски учени. Консумацията на млечни продукти най-малко четири пъти седмично намалява опасността от проблеми със зъбите с 22%.

Проучване, публикувано в Journal of Dentistry, е обхванало 2000 деца на тригодишна възраст и показва, че млякото има предпазващ ефект за устната кухина. Една от теориите е, че то съдържа протеини, които се свързват с повърхността на зъбите и ги предпазват от вредните киселини.

На какво се дължи този ефект обаче още не е ясно, но учените са открили, че маслото, сиренето и прясното мляко не влияят на здравето на зъбите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

2 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Вълшебно се оказа нашето традиционно киселото мляко. Колкото повече чета разни статии, толкова повече се уверявам, че той е невероятен. А сега разбрах, че и срещу кариеси бил ефективен и предпазвал венците, супер. Вижте тук има също малко информация по темата - http://www.kiselomliako.bg/health.php?content_id=7&article_id=22

невероятен е българският ни продукт – традиционното кисело мляко. Колкото повече се интересувам от подобни статии, толкова повече се убеждавам, че той е невероятен. А сега разбрах, че даже и срещу кариеси бил полезен и предпазвал венците, супер. Вижте тук има също малко информация по темата - http://www.kiselomliako.bg/health.php?content_id=7&article_id=22

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10175 seconds