Новини и статии

Лайката е ефективна при леки тревожни разстройства

Публикувано в: Здравни новини 18 February 2010

chamomiletea

Лечебните свойства на растението бяха доказани от американски психотерапевти. Те провели изследване, за да установят какъв ефект има лайката срещу синдрома на повишена тревожност. Оказало се, че при хората, които употребяват екстракт от това растение, се наблюдава значително снижаване на силата и честотата на симптомите.

Фармаколозите предполагат, че лайката отговаря за антипаническия ефект при хората с умерени признаци на тревожни разстройства и потенциално може да се използва като лечебно средство срещу подобни състояния.

Според медиците много хора не обръщат сериозно внимание на тревожността и се занимават със самодиагностика и самолечение. Именно за тях лайката е идеалното средство, защото няма странични ефекти и може да се справи със симптома без допълнителен прием на медикаменти.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Много хубаво чайче става от лайка :)

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21074 seconds