Новини и статии

Мащерката - нов лек срещу акне?

Публикувано в: Здравни новини 30 March 2012

mashterka1

Мащерката може да се превърне в ефективно средство за лечение на акне, твърдят учени. Тази ароматна подправка и билка обикновено може да се открие в средиземноморските ястия или в планинските чаени смеси, но би могла да се окаже и добра алтернатива за страдащите от акне с чувствителна кожа, които понякога развиват кожни дразнения от антибактериалните кремове.

Британски учени са тествали ефектите на тинктури от мащерка, смирна и невен върху бактерията, която причинява акне. Резултатите показали, че всички тествани билкови тинктури са в състояние да унищожат бактерията в рамките на пет минути, като мащерка е най-ефективна. Билката също така действа по-добре от стандартните концентрации на бензоил пероксид, който е активна съставка в повечето кремове против акне.

Тези открития може да проправят пътя за повече изследвания върху използването на тинктури като лечение на кожното заболяване.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20363 seconds