Новини и статии

Лекарите в Плевен също ще стачкуват

Публикувано в: Здравни новини 9 March 2010

edfc5048db

От утре до края на седмицата личните лекари в Плевен ще затворят кабинетите си. Това съобщи д-р Петя Дакова, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в областта. В диагностично-консултативните центрове в града ще има дежурни кабинети, в които ще бъдат обслужвани пациентите, нуждаещи се от спешна помощ.

„Няма да се издават направления, както и да се изписват медикаменти по здравната каса", уточни д-р Дакова. По думите й, към стачката ще се присъединят и лични лекари от Червен бряг, Левски и други общини.

Сдружението на общопрактикуващите лекари в Плевен излезе с обръщение към пациентите. В него медиците изразяват недоволство си от условията и критичната ситуация, в която са поставени.

„Отнема ни се възможността да ви лекуваме по правилата на добрата лекарска практика. Намаленият с 50% регулативен стандарт затруднява работата ни и лишава всеки 30 от 100 нуждаещи се българи от необходимите изследвания, консултации със специалист за правилна и точна диагноза и провеждане на навременно и качествено лечение", посочват от сдружението.

Лекарите са недоволни и от забавените плащания от страна на здравната каса. Според тях „здравноосигурителните вноски се пренасочват за неясни цели, вместо да се използват само и единствено за здравето на обществото".

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14750 seconds