Новини и статии

Слънцето през лятото – приятел или враг?

Публикувано в: Здравни новини 2 July 2010

boracay_sun_bathing

Ползата от излагане на слънце и опасността от кожен рак са различни за отделните хора. Това каза д-р Елмира Павлова, дерматолог, управител на Националния онкологичен медицински център в София.

По-светлите хора трябва да се пазят стриктно от продължително излагане на слънце. „Това няма да ги ощети с нищо, но ще ги предпази от проблеми. Печенето е абсолютно нежелателно за децата до 2-годишна възраст. Те трябва да престояват на открито в определени часове, но не и да играят голи под яркото слънце!", пояси д-р Павлова.

Оказва се, че не само на плажа трябва да се ползват слънцезащитни кремове, а  и на всички други места, където продължително време се пребивава на открито. „Такова място например е планината. По-ниските температури във високите части не бива да ни заблуждават. Слънчевото греене на високо е особено интензивно. В автомобила също трябва да сме защитени, въпреки че климатикът осигурява нормални температури, защото стъклата пропускат UVA и UVB лъчите", каза още управителят на онкологичния център.

По думите и обаче, слънцето и почивката на море са изпитан лечебен метод за хората с псориазис.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16841 seconds