Новини и статии

Липсата на цинк вреди на ерекцията

Публикувано в: Сексуално здраве 8 October 2009

Липсата на цинк вреди на ерекцията

Дефицитът на цинк в организма може да доведе до отслабване на ерекцията, снижаване на половото влечение и оплешивяване. Причината за намаленото количество на този елемент може да бъдат нарушения в работата на щитовидната жлеза, нерационално хранене, някои онкологични заболявания, прием на лекарства и др.

Основните симптоми, изявяващи сe при недостига на цинк, са чупливост и окапване на косата, пърхот, появата на бели петна по ноктите, предразположеност към простудни заболявания, повишена умора, влошаване на обонянието, проблеми с кожата, чести стоматити, загуба на апетит, влошено зрение в тъмните часове на нощта.

Естествени източници на цинк са хранителни продукти като месо, черен дроб, морски продукти, пшеничен зародиш, бирена мая, тиквено семе, яйца, обезмаслено сухо мляко.

Минералът се съдържа още в стридите, фасула, слънчогледовото семе, шоколада, но цинкът от животински произход се абсорбира по-добре.

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Причините за ЕД трябва да бъдат търсени с помощта на лекар, защото може да бъдат свързани със сериозни заболявания. Имал съм такива проблеми в следствие на стрес и високо кръвно, но ги реших с адекватен курс на лечение в он клиник в София.

При мъжете е нормално нивата на тестостерон да спадат с напредването на възрастта.
Нивото при мъж на седемдесет и пет годишна възраст спада
приблизително с 35%, спрямо това което е в тялото на млад мъж.
http://blogzdrave.com/?p=162

Липсата на цинк занижава нивото на тестостерон в тялото. Ниските нива на тестостерон от своя страна въздействат негативно и водят до занижено либидо (полово желание) и проблемите с ерекцията. Още за това какво представлява тестостерона и как въздейства върху тялото може да прочетете тук:
http://bgmanhealth.wordpress.com/tag/тестостерон

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12578 seconds