Новини и статии

Тънка талия - добър секс

Публикувано в: Сексуално здраве 15 October 2009

Тънката талия - качествен секс

По данни на Националния център по опазване на общественото здраве, 64.6% от мъжете на възраст 30-60 години са със свръхтегло и затлъстяване. Проф. Филип Куманов, специалист по ендокринология и андрология, поясни, че затлъстяването има по-голямо значение за понижаването на половите показатели при мъжете, отколкото остаряването.

Натрупването на мазнините води до повишена активност на ензима ароматаза, който превръща мъжкия полов хормон тестостерон в типичния за женския пол естроген. Нарушеният баланс на половите хормони от своя страна „отслабва" възможностите на силния пол.

Тестостеронът е свързан със сексуалното желание, успешната еректилна функция, доброто самочувствие и удовлетворението от секса. Специалистите са категорични, че намаляването му влошава драстично качеството на живот на всеки мъж. Увреждат се редица органи и системи (кости, мускули, сърце), общият жизнен тонус спада, а сексуалното желание и възможностите намаляват прогресивно.

Най-неблагоприятно се отразява на здравословното състояние натрупването на т. нар. висцерална мастна тъкан, която се отлага около талията. Установено е, че мъжете с такъв проблем имат сексуални неуспехи два пъти по-често. Специалистите смятат, че нормализирането на теглото оптимизира въглехидратната и мастната обмяна, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, увеличава нивата на тестостерона, осигурява пълноценен сексуален живот за мъжа.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21312 seconds