Новини и статии

Мангото предпазва от листериоза

Публикувано в: Хранене и диети, Превенция и хигиена 25 August 2009

манго

Естествените вещества в мангото помагат за предотвратяването на заразяване с инфекцията листериоза, с която човек може да се зарази чрез храни от животински произход и зеленчуци, откриха канадски учени от Университета Алберта.

Фенолните чисти съединения танин, извлечени от мангото, а също открити в семките на гроздето, блокират различните патогенни щамове на бактериите, включително и листерията, потенциално опасна бактерия, заразяваща месото. Именно заради заразени продукти с тази бактерия през миналата година в Канада беше регистрирана епидемия от листериоза, която отне живота на 21 души. Мангото е на пето място в света по отглеждане сред основните плодови култури в земеделието. Канадските специалисти смятат, че мангото може да се използва широко за разработването на лекарства за борба с листериозата.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06618 seconds