Новини и статии

Мобилните телефони предпазват от алцхаймер?

Публикувано в: Здравни новини, Любопитно 7 January 2010

cellphoneorderlg

Американски учени са установили, че мобилните телефони имат терапевтични свойства срещу алцхаймер, съобщи Би Би Си. Изследването, публикувано в Journal of Alzheimer's Disease, е проведено с лабораторни мишки, които са облъчвани с електромагнитни вълни от мобилни телефони. Част от опитните животни били модифицирани така, че да развият подобие на деменция.

Резултатите показват, че радиацията от телефоните влияе благоприятно върху паметта и предпазва от развитие на симптомите на болестта, дори унищожава отлаганията на амилоидните плаки в мозъка, които се смята, че причиняват дегенеративните изменения.

Специалистите са изненадани от факта, че електромагнитните вълни, излъчвани от мобилните телефони, възстановявали нормалното функциониране на паметта при животни, засегнати от алцхаймер. Въпреки получените положителни ефекти върху животни, все още не е ясно въздействието на телефоните върху хората и евентуалните дългосрочни последици върху здравето им. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Това защо ли ми прилича на платено проучване от заинтересованите по темата мобилни оператори, срещу които се появиха доста нападки напоследък. Скоро ще излезе, че е полезно да си държим телефоните постоянно до главата.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12907 seconds