Новини и статии

Молив срещу главоболие? Защо не?

Публикувано в: Любопитно 2 June 2010

momichedavchemoliv

Може да ви изглеждат абсурдни, но има доказателства, че съвсем обикновени на пръв поглед неща могат да помогнат на често срещани проблеми. 

Майонеза срещу въшки 

Много дерматолози препоръчват майонезата пред препаратите от аптеките. Втривайте обилно количество от млечния деликатес върху скалпа и покрийте с шапка за баня. Оставете да действа няколко часа или може да престои и през нощта. С помощта на гребен и шампоан премахнете въшките. Процедурата се повтаря след 7 дни, за да се унищожат напълно паразитите, ако са останали такива. Според специалистите майонезата е ефикасна, защото блокира дихателните пътища на въшките и те се задушават. Освен това тя е по-щадяща за кожата на главата.  

Дъвка при киселини или газове 

Дъвченето на дъвка с ментов вкус може да успокои стомаха и да освободи натрупалите се газове.  Ментата съдържа масла, които имат свойството да предпазват от газове, а дъвченето води до освобождаване на слюнка, която неутрализира стомашните киселини и възстановява потока на храносмилателните сокове.  

Водка срещу неприятната миризма на краката 

Неприятната миризма на краката може да се премахне с помощта на напоена във водка тъкан.  Спиртната напитка съдържа алкохол, който действа като антисептик, унищожаваш гъбичките, които причиняват лошата миризма. Освен това водката изсушава кожата, което предпазва от развитието на нови организми. 

Молив срещу главоболие 

Стресът и напрежението могат да предизвикат на подсъзнателно ниво стискане на зъбите, което напряга мускулите, свързващи челюстта със слепоочията. Това опъване може да предизвика главоболие.  Поставянето на молив между зъбите, но без да се захапва здраво, ще отпусне мускулите, което ще освободи напрежението и ще предотврати болката. 

Оцет при болки в гърлото 

Смесете ¼ чаша оцет с ¼ чаша мед и приемайте по една супена лъжица 6 пъти дневно. Според специалистите оцетът убива бактерията, причиняваща възпаление, а сладостта на меда омекотява вкуса. 

Карамфил при порезни рани и драскотини 

Сложете една шепа сушен карамфил в блендер и го смелете. Поръсете нараненото място с него, за да го предпазите от инфекция. Карамфиловото масло е богато на еугенол, активно вещество, което има антисептични и болкоуспокояващи свойства.

Овесени ядки срещу екзема, обрив и варицела 

Хладка баня с овесено брашно ще облекчи сърбежа. Сипете една чаена чаша овесени ядки в блендер, смелете ги на фин прах и го поставете върху парче тензух или чорапогащник. Завържете на възел и поставете вързопчето под течащата вода от крана на ваната. Когато се напълни, се потопете във хладката вода.  Когато се намокрят овесените ядки освобождават подобна на мляко субстанция, която полепва по кожата и я овлажнява и предпазва.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12647 seconds