Новини и статии

На другата сутрин... след тежко препиване

Публикувано в: Любопитно 3 January 2011

alkohol

Основната причина за махмурлука е дехидратацията - алкохолът блокира производството на хормона вазопресин, който помага на организма да задържа вода. Това е и причината да уринира повече, когато пиете алкохол. Ето няколко съвета за оцеляване на следващата сутрин.

  • Избягвайте портокалов сок, тъй като киселинността ще влоши състоянието на стомаха. Забравете и за кофеиновите напитки (кафе), които само ще ви дехидратират допълнително.
  • Хапнете овесена каша или пълнозърнест хляб, тъй като те осигуряват постоянно освобождаване на енергия. Това ще помогне за възстановяване на нивата на кръвната захар. Бананите също дават енергия.
  • Някои хора се кълнат в действието на пържените храни, но високото съдържание на мазнини може да предизвика неразположение на стомаха. Сандвичът с бекон, който съчетава протеини и глюкоза, може да бъде полезен.
  • Вземете парацетамол за облекчаване на главоболието. Избягвайте ибупрофен или аспирин, които премахват болката, но могат да предизвикат гадене и стомашно разстройство.
  • И най-важното средство против махмурлук - не прекалявайте с алкохола. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11538 seconds