Новини и статии

Уиски или водка?

Публикувано в: Любопитно 21 December 2009

Махмурлукът след уиски бил по-тежък

941586jack_daniels_super

Американски учени са установили, че употребата на уиски води до по-лош махмурлук в сравнение с водката, съобщи Би Би Си. Проучването, публикувано в Alcoholism: Clinical and Experimental Research, е обхванало 95 доброволци, които употребяват умерени количества алкохол.

Тези, които  „тествали" уиски, получили по-тежки симптоми - като главоболие с повдигане, жажда и изтощение - в сравнение с участниците, които пили водка. Причината, поради която едната спиртна напитка е по-фатална за състоянието на другия ден, се състои вероятно в броя на молекулите, наречени „конгренери" ( вещества - страничен продукт на алкохолната ферментация), които се съдържат в нея.

Медиците предупреждават, че злоупотребата с всеки алкохол е опасна за здравето и води до неприятни странични ефекти.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

2 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Категорично съм против!!!Причината е в количеството -малкото количество възбужда апетита и само добавката до 1 литър води до така прекрасните ефекти на божествената течност !
Изводът е да не се задоволявате с малко , а да търсите нови и нови висини ...Сега ....водка или уиски ...трудна дилема - но защо да се раздираме от противарочия !?Амииии ...и от двете!!Това е решението !

аз имам напълно противоположни наблюдения :)))

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10264 seconds