Новини и статии

Нова система за бърза диагностика на сърдечни болести

Публикувано в: Здравни новини 13 August 2009

heartrate

Българският кардиологичен институт съобщи, че в момента се тества система, която ще предава ЕКГ данни от дома на пациента до здравното заведение. Целта е да се ускори поставянето на диагноза и настаняването на болния до съответната специализирана болница.

„Бързият трансфер на данни за състоянието на пациенти, нуждаещи се от спешна медицинска помощ при остър коронарен синдром, е обратнопропорционален на смъртността от сърдечно-съдови заболявания." - отбелязва институтът.

За да се намали смъртността от сърдечни болести в страната, за 12 месеца Българският кардиологичен институт е изградил мрежа, която покрива територията на 22 области. Тази мрежа включва освен четирите специализирани болници за активно лечение по кардиология в Плевен, Велико Търново, Ямбол и Варна и ескадрила от 18 линейки. Целта е да се осигури безплатен достъп до модерно лечение на пациенти с остър миокарден инфаркт от 22-те области, независимо дали тези области разполагат с модерни кардиологични болници с възможности за интервенционално лечение.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16939 seconds