Новини и статии

Оптимизмът засилва имунната система

Публикувано в: Психично здраве, Любопитно 29 March 2010

happysmilingpeople

Колкото по-песимистично настроени сте, толкова по-малко вероятно е организмът ви да се справите с вирусите, показва ново изследване, публикувано в списание Psychological Science.

Специалистите смятат, че всички материални несгоди и работен стрес увеличават риска да се разболеете. За това те решили да изследват перспективите за студентите, анализирайки тяхната имунна система в продължение на една година. "Когато хората са оптимисти те имат по-силна и здрава имунна система", заяви доктор Сюзън Сегерстром, ръководител на изследването. Когато гледаме по-оптимистично на нещата сме по-малко уязвими към някои здравословни проблеми и вирусни инфекции. Положителните емоции със сигурност оказват влияние на организма. Въпреки това експертите твърдят, че е изключително трудно да се изследва ефектът на положителните и негативни чувства, за това проучванията в тази област продължават.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10823 seconds