Новини и статии

Остаряваме по-бързо пред компютрите

Публикувано в: Красота и естетика 2 September 2009

Жена работи на компютър

Повечето от работещите жени прекарват работното си време седнали пред монитора на компютъра си. Ако и вашата работа е свързана с многочасовото седене пред компютър не трябва да се учудвате ако в огледалото видите бръчици около очите и сенки, или още по-лошо почувствате, че кожата ви е станала много суха. Това е цената на технологическия прогрес.

Електростатичното поле и свободните радикали около компютъра ви нарушават естественото равновесие и влияят отрицателно на кожата на лицето ви, обясняват експертите. Електростатичното поле нарушава естественото равновесие на киселините на кожата, а свободните радикали предизвикват ускореното и стареене независимо от това какъв тип кожа имате. Така на пример сухата кожа става още по-суха, комбинираната кожа по-бързо се замърсява и порите на лицето се затварят, докато мастната кожа предизвиква акне. Но най-тежко се отразява на кожата около очните клепачи. Те губят влажност и еластичност заради което се появяват малките бръчици. Дълготрайното гледане в екрана е причина за ускореното нарушаване на вида и появата на бръчки около очите. За да защитите кожата от радиацията която излъчва компютъра ползвайте защитен крем съдържащ естествени антиоксиданти и витамини, които ще неутрализират влиянието на свободните радикали. Не е лошо винаги да имате под ръка минерална вода и периодично да освежавате лицето си. Благоприятно действа имат и мокрите кърпи, които не съдържат алкохол. Необходимо е периодично да почивате за няколко минути и да се отдалечавате от екрана. През работния ден изпийте две-три чаши зелен чай или фреш от лимон богат на витамин С. Може да предприемете мерки и за вътрешна защита като консумирате храни богати на антиоксиданти като зърновидни плодове, но също така и спанак, домати, моркови, целина, зеле, даже и чесън. Два пъти в седмица ползвайте плодови маски за лице, които ще подхранят с витамини кожата ви. Преди лягане старателно почистете лицето си с подходящо мляко или лосион за лице и нанесете нощен крем за лице.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02397 seconds