Новини и статии

Тайните на вечната красота

Публикувано в: Красота и естетика 23 October 2009

krasota_na_stari_godini

Гладка кожа и на 70? Нито един побелял косъм? Без торбички и сенки под очите? Възможно ли е това? Учените са си поставили доста високи цели. Нека надникнем в каталога на футуристичните козметични продукти.

Ако при новите проекти от козметичния бранш всичко върви като по вода, в бъдеще можем да очакваме и хай-тек козметика. Истинската красота идва отвътре, ще кажат противниците на грима. И от една страна те имат право. Защото "вечната красота" вече няма да е резултат на външна, а и на вътрешна намеса. Какво означава това ли?

Новото поколение кремове против старееща кожа изпращат активните вещества в най-вътрешните слоеве на кожата - точно там, откъдето започва нежеланото остаряване. Водещи концерни в козметичния бранш залагат на изследванията на стволовите клетки. Защото те са като склад в човешкото тяло. Ако нещо бъде "повредено", те са тези, които се грижат за възстановяването му. Стволови клетки има и в кожните слоеве - с напредването на възрастта обаче те стават все "по-мързеливи". Изследователите в момента се концентрират върху начините за запазване на активността на стволовите клетки (такива продукти са Aqualia Anti-Ox на Vichy или Мaster Cream на Juvena). В момента обаче не съществува метод, който да спре изцяло стареенето на кожата. Кремовете могат да забавят процеса, но не и да го спрат напълно, казва проф. Фолкер Щайнкраус от дерматологичната клиника в Хамбург. Чрез правилната смес от терапия, козметика и здравословен начин на живот е възможно човек да изглежда до 15 години по-млад. Но 70-годишна жена в никакъв случай не може да изглежда като 20-годишна, казва професорът. Такова "оръжие" срещу остаряването не съществува. Без сиви косми по главата - за постигането на тази мечта се грижи най-вече молекулярната биология. Целта е да се дешифрира наследствената информация от клетките, отговорни за растежа на косата. Така проблемите ще могат да бъдат предотвратени още в корена чрез определени продукти, които няма за позволяват побеляването или окапването на косата. Американски учени са установили, че миглите на пациентките, които са използвали капки против перде на очите, са пораснали и са се сгъстили стремително бързо. Американският концерн Алерган, произвеждащ и Ботокс, възнамерява да патентова "революцията на красотата" и в Европа под марката Латис. За козметичните цели активното вещество е било разредено до 0,03 процента. Така жените могат да се радват на дълги и гъсти мигли без да се притесняват за очните си ябълки. Една трета от всички течни фон дьо тен кремове са и анти-ейджинг продукти. Тяхното развитие продължава с невероятна скорост, пазарът се разраства три пъти по-бързо, отколкото при други продукти. Рафинирани серуми, които са съставна част на грима, стягат и изглаждат кожата. Те придават равномерен тен на лицето и в същото време изглаждат бръчиците. Добри изгледи за така желаната вечна красота!

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13497 seconds