Червеното вино помага за отслабване
Освен многобройните положителни качества, които притежава, червеното вино може да ви помогне да не наддавате на килограми, посочва EmaxHealth.
Може би това обяснява факта, че по време на ваканция изглеждаме толкова, добре, въпреки че се отдаваме на кулинарни специалитети на местата, които посещаваме. Човекът, изразил тази хипотеза, е Ричард Бакстър, автор на книга за ползите от ликьора. Авторът основава твърденията си на много изследвания, разкриващи ролята на ресвератрол-антиоксидант, който се намира в изобилие в червеното вино. Освен другите полезни свойства, които притежава, този антиоксидант пречи на натрупването на килограми, подпомага метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, намалява инфекциите, холестерола и риска от рак.
Изследване от 2008 г. в Германия, показва, че ресвератролът пречи на образуването на мазни клетки и натрупването на мазнини. Дори ако виното не е бедно на калории, то не съдържа калориите, които се съдържат в захарта на останалите напитки, често комбинирани. При ежедневна консумация, в умерени количества, червеното вино премахва последиците от тежките трапези и поддържа нивото на кръвната захар. По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването.
Източник: БГНЕС
Вижте още
- Гроздовият сок ограничава загубата на памет
- 500 калории по-малко на ден? Лесно е!
- Виното предпазва кожата преди химиотерапия
- Съставка на червеното вино спира развитието на раковите клетки
- Шоколадът предпазва от видимите следи на остаряването
- Полезните храни за здрава и красива коса
- Маниакалността на финландците по диетите не ги спасява от наднорменото тегло
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.