Новини и статии

Червеното вино помага за отслабване

Публикувано в: Красота и естетика 5 March 2010

redwine2

Освен многобройните положителни качества, които притежава, червеното вино може да ви помогне да не наддавате на килограми, посочва EmaxHealth.

Може би това обяснява факта, че по време на ваканция изглеждаме толкова, добре, въпреки че се отдаваме на кулинарни специалитети на местата, които посещаваме. Човекът, изразил тази хипотеза, е Ричард Бакстър, автор на книга за ползите от ликьора. Авторът основава твърденията си на много изследвания, разкриващи ролята на ресвератрол-антиоксидант, който се намира в изобилие в червеното вино. Освен другите полезни свойства, които притежава, този антиоксидант пречи на натрупването на килограми, подпомага метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, намалява инфекциите, холестерола и риска от рак.

Изследване от 2008 г. в Германия, показва, че ресвератролът пречи на образуването на мазни клетки и натрупването на мазнини. Дори ако виното не е бедно на калории, то не съдържа калориите, които се съдържат в захарта на останалите напитки, често комбинирани. При ежедневна консумация, в умерени количества, червеното вино премахва последиците от тежките трапези и поддържа нивото на кръвната захар. По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17973 seconds