Новини и статии

От бирата се отслабва

Публикувано в: Любопитно 24 January 2011

bira

Испански учени от университета в Барселона са стигнали до извода, че бирата не само не заплашва хората от затлъстяване, а напротив, при правилна употреба може да ни избави от излишните килограми.

Учените твърдят, че половин литър кехлибарена напитка на ден намалява кръвното налягане и неутрализира диабета. Също така регулира теглото, ако не прекаляваме с мазните мезета.

Изследване, проведено между 1249 мъже и жени, показало, че тези, които се придържали към умерена диета и изпивали по чаша бира на ден, или сваляли килограми, или запазвали теглото си. Учени обясняват този ефект със съдържащите се в напитката фолиева киселина, витамини, желязо и калций, които защитават сърцето и кръвоносните съдове. Всички тези полезни елементи изцяло елиминират негативния ефект от алкохола в бирата.


Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15710 seconds