Новини и статии

Пълните деца имат по-слаби умствени показатели

Публикувано в: Здравни новини 21 August 2009

пълно дете, затлъстяване

Децата с нормално тегло имат по-развити умствени способности, отколкото техните пълни връстници. В хода на изследването на испански учени, публикувано в American Journal of Epidemiology, било установено, че колкото по-развити в умствено отношение са децата в предучилищна възраст, толкова по-рядко сред тях има дебели.

Експертите установили, че децата с по-високо от средното развитие в речта, смятането и решаването на логични задачи, само след две години изостават забележимо, ако за това време са натрупали и наднормено тегло.

Изследването обаче не установило има ли обратен ефект – могат ли добрите мисловни способности да предотвратят увеличаването на телесната маса.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Неправилното хранене на децата може да се окаже сериозен проблем на по-късен етап. Ето защо всеки родител трябва да е запознат с това каква храна е полезна за детето и в какво количество. Много лесен начин за изготвянето на здравословно меню е използването на специален електронен калкулатор, който да показва оптималния хранителен режим за дете с нормално тегло. Можете да намерите такъв калулатор тук: http://calculator.danonino.bg/

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18227 seconds