Новини и статии

Полиомиелитът не е за подценяване

Публикувано в: Здравни новини 20 May 2010

3966876109_c6b293ae41

Родителите, чиито деца не са имунизирани срещу полиомиелит, незабавно да потърсят личните лекари или да посетят безплатния кабинет на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Пловдив. Това призова директорът на здравната инспекция д-р Ваня Танчева. Тя отбеляза, че вирусът все още е далеч от България, но припомни, че в Таджикистан десет деца за починали вследствие на заболяването, а регистрираните болни са 170.

Всички пловдивски лекари са предупредени за случаите на полиомиелит (детски паралич), регистриран в Таджикистан, като здравното министерство е разпоредило незабавни проверки на имунизационния статус на всички деца до 5-годишна възраст в листите им, посочи д-р Танчева. Тя уточни, че заболяването засяга предимно децата от 1 до 5 години и призова за повече бдителност от родителите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10749 seconds