Новини и статии

Започна имунизацията срещу полиомиелит във Варна

Публикувано в: Здравни новини 26 April 2011

imunizaciyasreshtupoliomielit

Извънредната имунизационна кампания срещу полиомиелит ще се проведе от 26 април до края на май, съобщава Регионалната здравна инспекция. Тя ще обхване всички лица от 13 месечна до 7-годишна възраст, които нямат данни, че са ваксинирани срещу заболяването или имат непълна имунизационна схема, или пък нямат избран личен лекар. Те ще бъдат профилактирани поетапно с една доза „Имовакс полио“. За целта здравните инспектори създадоха организация, като разпространиха предписания на джипитата, на лечебните заведения с детски отделения и поликлиниките.

Във Варненска област кампанията ще се извърши по график на територията на ДКЦ II, ДКЦ III, ДКЦ V, в с. Каменар, както и във всички централни селища на общините на областта.

На разположение на неваксинираните срещу полиомиелит е имунизационен кабинет, който се намира в сградата на РЗИ. Всеки, който отговаря на условията, могат да го посетят в делнични дни от 8,30 до 12 ч. и от 13 до 16,30 ч. Медицинският преглед, ваксината и имунизацията са безплатни.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13238 seconds