Новини и статии

Появи се вирус H1N1, устойчив на лекарства

Публикувано в: Здравни новини 21 November 2009

Ваксинация срещу свински грип

Представители на британската национална служба по здравеопазване заявиха, че в страната се разпространява устойчив на препарата тамифлу вирус на свинския грип, съобщи Би Би Си.

Петима пациенти, които са приети за лечение в отделението за инфекциозни болести в болницата към университета на Кардиф, са заразени с новия вид вирус. Лекарите смятат, че трима от тях са се заразили с вируса в болницата. Случаите се смятат за първия пример на предаването на вируса, устойчив на препарата тамифлу, които се използва за лечението на свинския грип. Вече са известни няколко десетки случая на устойчивост на вируса към препарата, но по-рано вирусът не се предаваше от един такъв пациент на друг. Двама от пациентите вече са оздравели и са изписани от болницата в Кардиф. Вирусолозите смятат за възможна появата на други видове свински грип, освен известния щам H1N1. Лекарите заявяват, че въпреки случаите на устойчивост на вируса към тамифлу, те го препоръчват за лекуване на свински грип.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17636 seconds