Новини и статии

Продължителната употреба на марихуана води до психични проблеми

Публикувано в: Психично здраве 1 March 2010

1586781981_7c1064bf18

При младите хора, които пушат канабис или марихуана в продължение на 6 или повече години, съществува два пъти по-голям риск от психически проблеми, халюцинации и бълнуване.

Въпреки законите, забраняващи употребата на наркотици, близо 190 милиона души в целия свят пушат марихуана. Учени от мозъчния институт в Австралия са изследвали повече от 3800 мъже и жени, родени между 1981 и 1984 г. Те били попитани и по какъв начин вземали упойващите медикаменти и колко често го правели. 18% от тях споделят, че са използвали наркотици в продължение на 3 или по-малко години, 16% признават, че с пушили 4 или 5 години, а 14% са взимали дрога 6 или повече години. Резултатите показват, че в сравнение с хората, които никога не са се отдавали на вредния навик, младите, употребяващи опиати, имат двойно по-голям риск да развият психични проблеми.

Изследване на британски учени през миналата година показва, че пушещите скънк (разновидност на канабиса) са застрашени 7 пъти повече от халюцинации. Международна група от експерти по лекарствената политика твърдят, че забраната на марихуана не е намалила употребата, а вместо това е увеличила броят на хората, арестувани за нелегално притежание на наркотици, особено в страни като Великобритания, Швейцария и САЩ.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11533 seconds