Новини и статии

Разкрасяване с домашна козметика

Публикувано в: Красота и естетика 6 August 2009

beautymask

На теория женската красота е безценна, но на практика добрият външен вид понякога може да бъде постигнат и с малко средства. Много представителки на нежния пол в последно време преоткриват силата на природните маски и домашно приготвените кремове.

Най-старото разкрасително средство, познато на човечеството, е калта. В нея могат да бъдат открити много полезни минерали, витамини и антиоксиданти, които доказано подмладяват кожата на лицето и тялото. Особено препоръчителна е морската кал, чиито съставки помагат на кожата да задържа влагата. Освен това тя стимулира съединителната тъкан и кръвообращението, като по този начин се бори с целулита. Може да се възползвате максимално от лятната си почивка и поне веднъж на два-три дни да нанасяте на лицето си морска кал. Когато използвате кални, глинени или други природни маски, помнете, че максималният ефект от тях не се появява веднага. Бъдете търпеливи и позволете на кожата си да се регенерира. Това, в зависимост от възрастта ви, може да отнеме от 20 до 35 дни.

Медът също се нарежда на челно място сред безценните продукти на природата. Той изобилства от натрий, калций, фосфор, желязо, пантотенова киселина и много други. Медът в комбинация с бадеми и лимонов сок възвръща естествената свежест на кожата и нейния сияен вид. Достатъчно е да смесите една супена лъжица мед и половин чаена лъжица лимонов сок, след което към тях да прибавите две супени лъжици ситно натрошени бадеми. Получената смес се нанася върху лицето с кръгови движения и се масажира в продължение на 3-4 минути. След това се отмива внимателно с топла вода.

Друга ефектна маска за лице е тази с мед и ягоди. Нужни са ви осем ягоди, които се смачкват добре с вилица, като към тях се добавя една супена лъжица мед. Сместа се разбърква добре, като се внимава да не стане прекалено течна. Полученото пюре се втрива в кожата на лицето и се оставя да престои за около 5 минути. Последната стъпка е отмиването с хладка вода.

Освен за лицето, маските с природни продукти могат да разкрасят и косата на жените. За да направите косата си буйна и жива, може да използвате банани, лимони и мед. В малко по-широк съд се смесват един банан, половин чаша мед, лъжица зехтин и няколко капки лимонов сок. Получената микстура се разнася по цялата дължина на мократа коса и трябва да престои поне 40 минути, преди да се измие с топла вода. Усилията от по-продължителното време, което изисква тази маска, си заслужават, защото комбинацията от тези продукти наред с всичко друго предотвратява и цъфтенето на косата.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14994 seconds