Новини и статии

Създадена е клавиатура за аутистични деца

Публикувано в: Здравни новини 8 September 2009

Клавиатура за деца с аутизъм

Компютърната клавиатура за деца, страдащи от аутизъм OrbiTouch, има вместо клавиши две приспособления, наподобяващи компютърни „мишки".

Те могат да се движат в различни посоки. Комбинация от тези „жестове" съответства на команди и букви, кодирани с определени цветови комбинации, съобщи National Science Foundation. Обучението за използване на OrbiTouch наподобява игра и помага да се установи контакт между аутистичните деца и техните родители и учители.

Често такива деца предпочитат интернет-средата за общуване, но за много от тях се оказва непосилна задача да се научат да използват обикновената компютърна клавиатура. Първоначално устройството е било разработено за инвалиди без пръсти на ръцете, както и за страдащи от тунелен синдром.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Здравейте, бих желала да знам как да поръчам тази клавиатура. Моля, ако някой знае как става поръчката да ми пише на atina_p@abv.bg Благодаря Ви!

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10236 seconds