Новини и статии

Сексуалната активност при мъжете е по-продължителна

Публикувано в: Сексуално здраве, Любопитно 11 March 2010

restingcouple

55-годишните мъже могат да очакват поне още 15 години сексуална актуалност, докато жените на същата възраст - по-малко от 11.

Американски учени са установили, че мъжете, които се грижат за здравето си, удължават сексуалния си живот с 5-7 години, а жените - с от 3 до 6 години.

Две изследвания разглеждат различията в сексуалността между половете. Във възрастовата група на 75-85-годишните разликите са големи. Близо 40 на сто от мъжете в тази възраст заявяват, че са сексуално активни, при 17 на сто от жените. Бракът или наличието на сексуален партньор обаче намаляват тези различия. Двете проучвания са обхванали общо 6000 души, на възраст между 25 и 74 и съответно 57 и 85 години. Сред 57-85-годишните 41% от мъжете заявяват, че се интересуват от секс, при 11% от жените.

Продължителността на сексуалната активност е по-висока при мъжете, въпреки че живеят по-кратко. Данните са публикувани в British Medical Journal.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17568 seconds