Новини и статии

Сексуалната мощ на българския мъж е вече мит

Публикувано в: Сексуално здраве, Любопитно 1 February 2010

impotent

Икономическата криза е една от основните причини за сексуалните проблеми на мъжа. Това каза завеждащият Отделението по урология в МБАЛ „Пловдив" д-р Димитър Шишков.

„Кризата нанесе сериозен удар върху потентността на мъжете. Само за седмица в болницата повече от 10 души потърсиха консултация поради различни полови разстройства. Най-често пациентите се оплакват от невъзможността да завършат половия акт", посочи д-р Шишков.

Според него българският мачо с огромната сексуална мощ е вече мит. За това не малка вина имат и дамите. Много често те се държат грубо с партньора си и вдигат скандали, ако актът се провали, което допълнително стресира мъжа и задълбочава проблема. „Това е и една от причините все повече мъже да търсят ласки и разбиране в собствения  си пол. У всеки има ген на хомосексуалността, който в определен момент може да се отключи и човек да обърне нагласата си", коментира д-р Шишков.

Друг тревожен факт е, че все повече млади мъже между 20 и 30 години имат проблеми  с ерекцията и търсят консултации доста късно. „Зачестяват и урологичните проблеми. През 2009 г. болните са с 35% повече", уточни д-р Шишков. Затова в болницата са решили по пет дни всеки месец да се провеждат безплатни прегледи. Така ще се даде възможност на повече мъже да потърсят навреме помощ.

„Има огромна необходимост от такива консултации, защото мъжете много трудно споделят. Някои събират по три месеца смелост, за да дойдат и да споделят за проблема си. Българинът ще коментира с приятел, но не и с лекар, което не е правилната тактика. На масата няма да се реши проблемът, а универсален съвет относно секса няма", категоричен е специалистът.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14717 seconds