Новини и статии

Три съвета за родители

Публикувано в: Бременност и майчинство 16 October 2013

maykaidete

Как се гледат деца? По тази тема има изписани хиляди страници съвети. Истината е, че на някои хора родителството им идва отвътре. Други се нуждаят от постоянни напътствия, защото се страхуват, че нещоще сбъркат. Ето три съвета за родители от втория тип:

Бебетата не се нуждаят от всекидневно къпане, защото това не е добре за кожата им.

През първата година бебетата трябва да се къпят 2-3 пъти в седмицата и само по изключение по-често. Баните отнемат влагата на кожата и тя може да стане суха и чувствителна.

Децата могат да ходят със счупен глезен или крак, затова не се успокоявайте, че кракът е само навехнат. Веднага заведете детето на лекар за рентгенова снимка. Признаците на счупване са хрущящ звук при падането, болка при ходене или при поставяне на тежест върху болното място, зачервяване и подуване.

Дневният и нощният сън са две различни неща. Не трябва да лишавате бебето от дневен сън, за да се умори и да заспи по-лесно вечерта. По този начин само ще се измъчите и ще имате чувството, че денят е безкраен.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.08389 seconds