Новини и статии

Какво закусва вашето дете?

Публикувано в: Бременност и майчинство, Хранене и диети 22 March 2011

decazakusvat

Закуската на децата по света често е с високо съдържание на захар и наситени мазнини и с ниско съдържание на баластни вещества. Това води до недостиг на важни витамини и минерали, сочи ново проучване.

Американски учени са анализирали данните от няколко изследвания, които показват важността на закуската за подобряване на когнитивните функции и управление на теглото на децата, фактори, които са от решаващо значение за справяне със затлъстяването сред децата и подрастващите.

Разнообразието в състава на закуската и честотата на консумация въздействат на общественото здраве и имат значение за личното здраве, допълват учените. Те препоръчват на родителите (особено на малки деца) да приготвят в домашни условия питателна и разнообразна закуска, за да намалят риска от различни здравословни проблеми в по-късен етап, както и да научат наследниците си да се хранят правилно още от най-ранна детска възраст.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Всяко дете трябва да приема определено количество жизненоважни съставки за да бъде здраво. Такива са: Протеини, Въглехидрати, Мазнини, Калории, Витамини, Калций, Желязо, Магнезий, Фосфор, Цинк. Най-добрият вариант е да се изготви предварителен хранителен режим, който да бъде съобразен индивидуално с детето и да съдържа всички необходими елементи. Лесен начин за създаването на такъв режим можете да намерите тук: http://calculator.danonino.bg/

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13455 seconds