Новини и статии

Внимание! Парафиновите свещи са вредни

Публикувано в: Здравни новини 7 September 2009

Парафинови свещи

Свещите могат да са вредни за здравето, предупреждават американски учени, които съветват да не палим парафинови свещи в затворено помещение.

Ако обичате партньора си, не го канете на романтична вечеря на свещи в помещение без възможност за проветряване. Особено ако свещите са много на брой, и при това - парафинови. Същото се отнася и за хора, отдаващи се на релакс във ваната, заобиколени от безброй запалени парафинови свещи. У такива хора рискът от развитие на астма и други респираторни проблеми е значително завишен. Запалените парафинови свещи не достигат достатъчно висока температура при горенето си, по време не което се отделят вещества като толуол и бензол. Толуолът може да причини замайване, а бензолът е канцероген, който се среща и в тютюневия дим. Така че, не прекалявайте с романтиката! Особено що се отнася до употребата на парафинови свещи - най-разпространени, понеже са най-евтини. Поканете любимия си човек на романтична вечеря на свещи, но само ако са направени от пчелен восък или от соя, съветват учените.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02645 seconds