Новини и статии

Специалисти представят новостите в лечението на лимфом

Публикувано в: Здравни новини 18 September 2009

лимфом

От днес до 20 септември в София се провеждат националната конференция по хематология и Балканските хематологични дни. Водещи специалисти ще обсъдят съвременните методи на диагностика и лечение на лимфома, заболяване, с което у нас живеят около 3000 пациенти. В последния ден на форума - неделя, 20 септември, Българското сдружение на болните от лимфом организира инициатива по повод Световния ден за борба с лимфом (15 септември).

От 13:00 часа пред хотел „Хилтън" в София членовете на сдружението, хора, съпричастни с дейността му, както и участниците във форума ще  изпишат знака Y - символ на кампанията под наслов „Улови бъдещето", насочена към повишаване информираността за това заболяване.

„Нека заедно обърнем внимание на хората и институциите върху това, за съжаление, все по-широко разпространяващо се заболяване, като чрез тази кампания дадем не само повече надежда на хората, но и повече практически познания. Така не само пациентите и техните близки, а и общопрактикуващите лекари ще се запознаят по-подробно със симптомите и съвременните начини на лечение на видовете лимфоми" - подчертава Пиринка Петрова, председател на Българското сдружение на болните от лимфом.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

2 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

здравейте, има ли лечение на тази болест, има ли излекувани пациенти или се прилага само наблюдение и божията воля. интересува ме всичко свързано с ДЛЛ, начини на лечение, има ли вероятност от излекуване?какви са тези съвременни методи?благодаря предварително

Логично следват въпросът и недоумението ми - колко зле трябва да е човек /на 44 години съм/ за да се започне адекватно съвременно лечение и какъв е смисълът от така пропагандираната необходимост от "ранна диагностика" на това заболяване? При положение, че дори в напреднал стадий /Дребноклетъчен лимфоцитен лимфом-ХЛЛ, диагностицирано още през месец юни 2010, със засегнат костен мозък/ заболяването при мен не се лекува и само се наблюдава състоянието ми, се "чака" да се влошат определени кръвни показатели, за да "придобия" евентуално право Здравната каса да ми отпусне съвременно, адекватно и щадящо здравите тъкани лекарство "Мабтера" - т.н. таргетна терапия- широко прилагана и в България.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17174 seconds