Новини и статии

Японски гъби спират рака

Публикувано в: Здравни новини 5 June 2009

Природният лек помага при високо кръвно, алергии и хепатит

Три вида японски гъби помагат срещу едни от най-страшните заболявания на нашето съвремие като рака, множествената склероза или диабета. Природните лекове се наричат шиитаке, рейши и мейтаке. Те се отглеждат и използват от специалистите над 4000 години. Тайната на гъбите е в съставките им. Те съдържат вещества като лентинан, ланостан, ганодеран, ланофил, грифола, които стимулират имунната система на човек. Тя пък започва да отделя веществото оерфорин и така помага за убиването на лошите клетки, каквито са раковите. Гъбите имат и летливоподобни вещества - фитонциди. Те са способни да унищожат много вируси. Учените смятат, че един от тях ще е вирусът, който причинява СПИН. Трите вида гъби помагат срещу различни заболявания. Шиитаке е най-добра в унищожаването на тумори. Тя се използва като съпътстваща терапия при рак на храносмилателните органи, черния дроб, белите дробове, яйчниците и при левкемия. Освен това може да смекчи негативните последствия на химиотерапията. Рейши има превантивна роля за онкологичните заболявания. Освен това намаля отделянето на хистамин, което ограничава или премахва алергиите.

Гъбата има добри резултати също и при безсъние или нервност, както и при хепатит В. Мейтаке снижава кръвното налягане и холестерола. Гъбата засилва имунната система и има способността да помага при диабет, остеопороза и наднормено тегло.

Източник: Standart News

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20576 seconds