Новини и статии

Яйцата вече са от добрите храни

Публикувано в: Хранене и диети 14 February 2011

yayca1

Учените реабилитираха яйцата като обявиха, че днес те съдържат по-малко холестерол от преди десетина години, както и са богати на витамини и минерали. Специалистите смятат, че промяната в съдържанието на вредния холестерол се дължи на изменения в храненето на кокошките през десетилетията.

Изследвания показват, че кокошите яйца съдържат 64% повече витамин D и 13% по-малко холестерол от преди. Слънчевият витамин предпазва костите, а канадско проучване дори твърди, че яйцата помагат за намаляване на кръвното налягане. Други експерти пък са на мнение, че яйцата помагат на хората, които искат да отслабнат.

Преди хората са консумирали повече яйца, но здравните власти в различните държави дадоха препоръки да се намали употребата им, тъй като са вредни за организма. Новите данни обаче ги „оневиняват”.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14689 seconds