Новини и статии

Затлъстяването е опасно колкото пушенето

Публикувано в: Здравни новини 5 January 2010

71ecf29c62b4b0684608c2f4cd957a73

В САЩ затлъстяването се е превърнало в рисков фактор за здравето, точно колкото е и пушенето на цигари, пишат испански медии.

Данните от Министерството на здравеопазването в САЩ показват, че 60% от населението страда от наднормено тегло. Това от своя страната води до увеличаване на броя на сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак, следователно увеличава и разходите на здравеопазването. Учени от Колумбийския университет са изследвали 3 500 000 души в периода между 1993 и 2008 г. Резултатите показват, че затлъстяването носи също толкова сериозна опасност за здравето, колкото и пушенето. Анализите сочат, че дялът на пушачите е намалял с 18,5% от 1993 до 2008 г. По време на същия период затлъстяването сред населението се е увеличило с 85%, а това означава понижение на качеството на живот.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Регистрация на лекар

Вие сте лекар?

Създайте подробен профил и представете вашата практика.

Page generation time: 0.47368 seconds