Новини и статии

Здравословните свойства на черния чай

Публикувано в: Здравни новини 29 August 2011

090223091806large

Черният чай е много полезен и не отстъпва по качества на зеления си роднина... Черният чай се бере от растение, наречено camellia sinensis. Листата му придават тъмен цвят на водата. Те се изсушават и преработват, за да придобият вида, в който се продават.

Флуоридът е друга полезна съставка в черния чай, която поддържа здравето на зъбите и костите. Този сорт чай съдържа флавоноиди, които се откриват и в ябълките. За разлика от зеления чай, черният губи антиоксидантите си след преработка.

Черният чай не само помага за борба с бактериите, но и укрепва имунната система. Известно е, че пиенето на чай хидратира организма, което помага за овлажняването на кожата.

Черният чай балансира и нивата на хормона, който държи стреса на разстояние. Не само, че чаят има противовъзпалителни свойства, но и подпомага функционирането на храносмилателната система. Намалява опасността от инсулт, тъй като балансира нивото на холестерола.

Съвет: За да се намали подпухналостта на очите, сложете торбички с черен чай, престояли в хладилник, върху очите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.07392 seconds