Акромегалия

Показатели след оперативно лечение от акромегалия

яничка мъж на 35-44 години Дата на публикуване: 12 February 2011г. - 08:56ч.

Опериран съм в болница " Свети Иван Рилски"- София, в следствие диагноза акромегалия на 1.11.10 г., на 7.02.11г. ми бяха назначени профилактични изследвания във варненска болница, от които стана ясно, че нивото на соматропин не е паднало на минимум, а от 37,5 на 25. Нежелаят да ми направят подробни изследвания, защото не е минало време от ядреномагнитния резунанс, но въпреки това на изуст ми казаха без снимка или каквото и да е изследване, че най-вероятно операцията ми не е успешна! Професора който ми направи операцията твърди, че стойностите не могат да паднат за толкова кратко време. Много съм притеснен дали операцията ми е успешна? Трябва ли ако е, тези стойности да спаднат веднага или е необходимо време? Благодаря Ви предварително за вниманието!!!

Отговори на Показатели след оперативно лечение от акромегалия

имам предвид стойностите на IGF1, ,соматотропният по-бързо влезе в норма. Бих ви посъветвала да си направите подробни хормонални изследвания и ЯМР - аз направих 3 месеца след операцията. В противен случай смятам, че е несериозно да се каже дали е успешна или не.

Беше ли този отговор полезен за вас? Да Не

Нередност

1 от 2 потребителя намират този отговор за полезен.

на мен също ми обясниха, че е необходимо време за да спаднат стойностите - при мен без лекарства почти влязоха в нормите за около 5 месеца, след което ги поддържам в граници с достинекс.,

Беше ли този отговор полезен за вас? Да Не

Нередност

0 от 1 потребителя намират този отговор за полезен.

Специалистите по акромегалия в България са в УСБАЛЕ "Академик Иван Пенчев" София. Намира се в Майчин дом. Там във Хипофизарна клиника може да ви направят адекватни изследвания както и ако се налага да ви включат на лечение със Sandostatin или Pegvisomant. Д-р Емил Начев, Д-р Атанаска Еленкова, Д-р Мария Янева и професор Захариева са специалисти по заболяването.

Беше ли този отговор полезен за вас? Да Не

Нередност

2 от 3 потребителя намират този отговор за полезен.

Обратно в Акромегалия - дискусии
Page generation time: 0.03569 seconds