Новини и статии

Алкохолът в ранна възраст е опасен

Публикувано в: Превенция и хигиена 17 December 2009

teendrinking

Родителите не трябва да дават алкохол на децата, преди да са навършили 15 години и само в малки количества, когато са по-големи, съветват британските лекари.

Според лекарите ограничаването на алкохолът в ранна детска възраст е най-здравословното нещо за децата и най-правилното решение на проблема. Данните сочат, че във Великобритания половин милион деца между 11 и 15 години са се напивали през последните 4 седмици. Консумацията на алкохол, особено в ранна детска възраст и липсата на родителски контрол излагат децата на риск. Децата между 15 и 17 години могат да пият, но не повече от веднъж седмично и под задължителен родителски контрол. Критики получават и родителите, тъй като младите хора ги приемат за модел на подражание. Ако стават свидетели на пиянство вкъщи, те приемат консумацията на алкохол като приемливо социално поведение.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09254 seconds