Новини и статии

Бързото ходене предпазва от инфаркт

Публикувано в: Фитнес и тонус 11 November 2009

Бързо ходене срещу сърдечни болести

Старите хора, които ходят бавно, са три пъти по-застрашени от сърдечни болести, за разлика от онези, които ходят по-бързо, сочат данните от ново изследване, цитирани от британското издание "Дейли Телеграф".

Възрастните хора, които се разхождат в по-ускорен ритъм са наполовина застрашени от смъртни случаи, сочат данните от изследване на университета "Пиер и Мария Кюри" във Франция. Скоростта, с която се движат възрастните хора, е свързана и с други здравословни проблеми. В рамките на изследването бяха анкетирани 3 208 души, мъже и жени, на възраст между 65 и 85 години. Установи се, че ходейки бързо, мъжете вървят със средна скорост 1,85 м/секунда, докато на противоположния полюс са представителите на силния пол, които се движат с 1,5 м/секунда. При жените двете крайности са 1,5 м/секунда и 1,35 м/секунда. Доброволците, участвали в изследването, са били наблюдавани в продължение на пет години, а заключението е, че ходещите бързо имат шансове за по-дълъг живот, благодарение на по-високото нивото на добрия холестерол, което ги предпазва от сърдечни заболявания.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09824 seconds