Новини и статии

Футболът е по-полезен от тичането

Публикувано в: Фитнес и тонус 5 February 2010

socceraction1preview

Футболът е по-полезен за здравето от тичането и вдигането на тежести, установили учените.

Интензивността и разнообразието от движения във футбола осигуряват по-добро цялостно натоварване, показали серия от изследвания. Проф. Питър Кръстръп от университета в Копенхаген, който контролирал проучването и бил част от екипа, провел някои от изследванията, съобщи, че самата същност на играта помага да се създаде дълготрайно добро физическо състояние и да се изгарят мазнини. Футболът помага за намаляването на опасността от сърдечни заболявания, като сваля кръвното налягане и нивата на холестерола и е добър начин за отслабване, показват изследванията, осъществени от 50 учени в седем страни.

Футболът е по-добър от вдигането на тежести и също толкова добър и дори по-добър от тичането заради положителното му влияние върху сърцето, уточнява проф. Кръстръпл Според него резултатите показват, че футболът може да бъде включен в лечението на сърдечните проблеми като високо кръвно налягане.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18527 seconds