Новини и статии

Кокосова наслада за кожата

Публикувано в: Красота и естетика 21 July 2011

kokosovoreh

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя отразява здравословното му състояние и за нея трябва да полагаме същите грижи, както за сърцето, черния дроб и другите жизненоважни органи.

Качеството на кожата се влияе от различните храни, които консумираме. Една от тях са кокосовите орехи. Освен много вкусен и освежаващ, този тропически плод изобилства от хранителни вещества, които действат като природни лекарсгва.

Кокосовата вода – прозрачната течност на младите зелени орехи – е много полезна за организма. Производителите на кокосова вода я сравняват с популярните енергийни напитки заради  рехидратиращия ефект и съдържанието на калий, който регулира кръвната захар.

Кокосовата вода стимулира доброто храносмилане, засилва кръвообращението и обновяването на клетките. Всички тези качества действат на кожата овлажняващо, омекотяващо, хидратиращо и подмладяващо.

Друг продукт от кокосовите орехи - кокосовото масло – овлажнява силно и лекува повредената кожа. Освен това то съдържа защитни антиоксиданти, които неутрализират вредата от свободните радикали и предпазват от наранявания, бръчки и дори кожни заболявания.

Кокосовите орехи действат благотворна на кожата по 2 начина.

  1. Вътрешно: Кокосовата вода хидратира кожата и стимулира кръвообращението, от което се увеличава появата на нови клетки.
  2. Външно: Кокосовото масло овлажнява повърхността на кожата и предпазва лицето от свободните радикали.

Козметичните продукти с кокос подобряват значително състоянието на кожата.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14247 seconds